Forfatterarkiv: kjaer

Bangsbo Blomsterfestival 2017

Bonsai Kita var med til Blomsterfestival i Bangsbo Have i Frederikshavn den 3 og 4 juni 2017. Bangsbo Have har også selv en samling af bonsai træer, som der også blev kigget lidt på i løbet af lørdagen og søndagen.

Enebær…

untitled (1 of 1)

 

Det kan jo ske jo at man får lov til at blive klogere. Efter frisk beskæring af et par enebær og nogle timers surfing på Bonsai-blogs konstaterede jeg, at jeg har en næsten komplet samling af “how not to do”…

Lad os starte med at komme Enebær træerne ned i to kasser “Needle juniper” (dem der har nåle nogle, som ofte stikker helt vildt) og “Scale juniper” (som det let mishandlede træ på billedet ovenfor). Michael Hagedorn beskriver også forskellen fint i hans blog indlæg: her.
…og det var her jeg konstaterede, at jeg havde mishandlet det lille træ på billedet ovenfor.

Om “Scale juniper” kan man helt kort sige: “Man må ikke klippe spidserne af”.
Der er et meget fint blog indlæg – her – der med al ønskelig tydelighed, i billedeform, viser hvad man skal og ikke skal.  Michael Hagedorn beskriver det også fint i hans blog indlæg: her.

Med “Needle Juniper” er det anderledes, og man kan sige følgende: “Man må gerne beskære i “dette års” vækst“. Så er den store kunst at finde “dette års vækst” – her må man kende sit træ, og man kan også læse lidt om det på dette blog indlæg: her. Selve beskæringen har Bjorn Bjorholm lavet et video om i hans blog indlæg: her, og Michael Hagedorn beskrevet  i hans blog indlæg: her.

Endelige kan man generelt sige at “Man roligt kan fjerne gammel vækst uden ny vækst i spidsen, inden man går igang med snøring osv. af sit træ“. Den gamle vækst uden liv i spidsen vil alligevel bare (som hovedregel) blive brun og falde af istedet for at udvikle sig. Dette er også beskrevet i dette blog indlæg: her.

/Finn

Bonsai Festival i Aalborg

Dansk Bonsaiselskabs årlige Bonsai Festival løb af stablen hos os i Aalborg i denne weekend (30-31 maj 2015). Det blev en rigtig fin udstilling – flere billeder følger.

IMG_0197

Johans småbladet elm – publikumsprisen