Forfatterarkiv: J-kita

Besøg hos vennerne i Bangsbo Botaniske Have

Det er nogle år siden sidste besøg, men i maj 2020 blev Bonsai Kita enige om at række ud til Bangsbo Botaniske Have, for at høre om de har brug for hjælp til deres bonsai-træer i parken. Det er naturligvis et meget stort arbejde at holde så flot og alsidig botanisk have, som man har i Bangsbo, så hvis vi kan hjælpe lidt og få lov til at arbejde på lidt andre træer end vores egne, så var det en klar win-win. I haven har de 91 bonsai-træer.

Bangsbo Botaniske Have var meget åbne for hjælpen og stillede endda an med frokost og kaffe/kage. Så det blev en fantastisk dag i solen, hvor flere end 50 forskellige besøgende også kom forbi og kiggede med.

Nu har vi aftalt at indeksere træerne med billeder/profil for at kunne følge udviklingen, men også se hvilke træer der trænger til en ny bonsaipotte – enten fordi den nuværende potte er gået i stykker eller fordi træets design vil kunne få gavn af det.

Vi forventer mindst 2 besøg yderligere til dels at gøre de sidste træer færdige og dels ompotte de mest trængende træer. Vi glæder os meget og kan kun opfordre alle til at besøge/støtte vores venner i Bangsbo Botaniske Have.

Årsmøde 2019 i Aalborg, Nordkraft

Hvert år afholdes Årsmøde for Dansk Bonsai Selskab og i 2019 var Bonsai Kita i Aalborg vært fra fredag d. 24/5 til søndag d. 26/5. Ligesom tidligere år dannede Nordkraft rammen om årsmødet, som med sin industrielle og rå stil, var den perfekte kontrast til nogle af de smukkeste bonsaitræer i Danmark.

Formatet er ganske simpelt, hvor deltagerne fra Bonsai-klubberne i Danmark får mulighed for at udstille deres bedste træer i en weekend. Herudover bliver der holdt en række workshops med én af de dygtigste bonsai-kunstnere i Europa, Yannick Kiggen fra Belgien.

Derfor fik de mange besøgene en masse at kigge på i Nordkraft, hvor de samtidig kunne stemme med dét træ de syntes var det smukkeste.

Heldigvis vandt Bonsai Kita i Aalborg de 2 “store” priser, nemlig Publikumsprisen og Prisen for Bedste Træ. Begge blev vundet af Johan for hans Små-bladet Elm, som ses nedenfor (første billede).

Johan fra Bonsai Kita i Tv2 Nord

Johan fra Bonsai Kita fik i maj 2019 besøg af Tv2 Nord, som ville høre mere omkring kunsten, at dyrke og designe bonsai-træer. Johan er én af de dygtigste i landet, som har vundet priser både nationalt og internationalt. Derfor var han den helt rette at besøge.

Se afsnittet her.

Mødeaften maj 2019

Hos Bonsai Kita er alle velkommen og medlemmerne ca. hver måned i et par timer (se kalenderen i højreside), hvor både øvede, semi-øvede og nybegyndere mødes. Typisk medbringer man et par træer, som man ønsker at arbejde på og (hvis man ønsker) få gode råd og vejledning alt fra både pleje og design.

Lidt kaffe og kage sørger vi altid for.

Spørgsmål om møderne eller andet relateret til Bonsai Kita kan rettes til:
rosengaarden16@gmail.com